Παντελής Γκέρτσος

Ηλεκτρική Κιθάρα

Το Οραμα Μου

Στόχος είναι να μπορώ να προσφέρω δυναμικά προγράμματα σπουδών, μικρής ή μεγάλης διάρκειας και ευέλικτων ωραρίων, ώστε να αποκτήσει κάθε ενδιαφερόμενος κιθαρίστας όλα τα εφόδια εκείνα που απαιτεί η σύγχρονη μουσική πραγματικότητα στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Ο Παντελής Γκέρτσος είναι εκπρόσωπος του University of West London / Registry of Guitar Tutors στην Ελλάδα. Ένας ενεργός μουσικός και δάσκαλος με εμφανίσεις σε διάφορα μουσικά σύνολα, ενώ έχει συμμετοχή ως session μουσικός σε διάφορες ηχογραφήσεις γνωστών Ελλήνων τραγουδιστών.

Εργασία και Εμπειρία

Έχει εργαστεί ως επιστημονικός σύμβουλος και εξεταστής για μεταπτυχιακές υποτροφίες φοιτητών του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και ως Διευθυντής Σύγχρονων Μουσικών Σπουδών – Καθηγητής Μουσικής σε διάφορα Ωδεία σε όλη την Ελλάδα (Εθνικό Ωδείο, Ωδείο Συμπέλιους, Κεντρικό Ωδείο, Ωδείο Μουσική Σπουδή, Ωδείο Μουσικής Πράξης, Σύγχρονο Ωδείο, Αλκυόνιο Ωδείο, Ολυμπιακό Ωδείο, Σύγχρονο Ωδείο Κορίνθου, Δήμος Χαϊδαρίου & Κιάτου, Ωδείο Νέα Τέχνη και άλλα).

Μερικές Επιπλέον Πληροφορίες

Είναι υπεύθυνος του MusicFor, ένα ταχέως αναπτυσσόμενου εκπαιδευτικού προγράμματος και Δικτύου Μουσικών Σχολών, το οποίο, διάσημοι καλλιτέχνες, υποστηρίζουν με τη συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και συναυλίες:

Kurt Rosenwinkel, Jonathan Kreisberg, John Abercrombie, Bill Frisell, Julian Lage, John Scofield, Larry Carlton,Mike Moreno, Doug Aldrich, Paul Gilbert, Greg Howe, Guthrie Govan και άλλοι.

 

«…Κι αυτό ακόμη το σκαλί το πρώτο πολύ από τον κοινό τον κόσμο απέχει. Εις το σκαλί για να πατήσεις τούτο πρέπει με το δικαίωμά σου νά σαι πολίτης εις των μουσικών την πόλι. Και δύσκολο στην πόλι εκείνην είναι και σπάνιο να σε πολιτογραφήσουν…»

– Κ. Καβάφης

F.A.Q.

Συχνές Ερωτήσεις

Δεν έχω ξαναπαίξει κιθάρα και επίσης δεν ξέρω να διαβάζω μουσική. Μπορώ να παρακολουθήσω τα συγκεκριμένα μαθήματα;

Η απάντηση είναι φυσικά πως ΝΑΙ!
Ένας αρχάριος μαθητής χωρίς προηγούμενη μουσική εμπειρία και εκπαίδευση, θα προετοιμαστεί κατάλληλα και θα πάρει τις σωστές βάσεις για το δικό του μοναδικό μουσικό ταξίδι.
Επιπλέον η εκμάθηση της μουσικής σημειογραφίας αλλά και της θεωρίας της μουσικής, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των μαθημάτων μας.

Είναι απαραίτητα τα μαθήματα μουσικής θεωρίας;

Τα θεωρητικά μαθήματα θα σας βοηθήσουν να αναλύσετε και να κατανοήσετε τα μουσικά σας ακούσματα.
Με αυτόν τον τρόπο, θα επωφεληθείτε ως ερμηνευτές αλλά και ως δημιουργοί εσείς οι ίδιοι!
Η γλώσσα επικοινωνίας μεταξύ των μουσικών είναι κοινή και γνωρίζοντας επίσης τη μουσική σημειογραφία θα μπορέσετε πιο εύκολα να επικοινωνήσετε σ’ ένα μουσικό περιβάλλον.

Ποιο είναι το περιεχόμενο των μαθημάτων κιθάρας;

Το περιεχόμενο των μαθημάτων εξαρτάται από τις τρέχουσες ικανότητες του κάθε μαθητή, τις επιθυμίες και το στυλ που κάποιος θέλει να προσεγγίσει αλλά και από τους περιορισμούς που υπάρχουν κατά περίπτωση. Αναφερόμαστε λοιπόν σε ευέλικτα, εξατομικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα που ως αρχικό στόχο έχουν την κατανόηση λειτουργίας του οργάνου ώστε ο κάθε ένας χωριστά να μπορεί να αξιολογήσει τη μουσική του πορεία.

Πόσες ώρες την ημέρα χρειάζεται να αφιερώνω στην προσωπική μου εξάσκηση;

Εξαρτάται από τους προσωπικούς σας στόχους.
Μπορούμε όμως να διαβάσουμε διαφορετικά την συγκεκριμένη ερώτηση… Πόση ώρα θα θέλατε να ασχολείστε με το αγαπημένο σας παιχνίδι;

Ποιες ηλικίες μπορούν να παρακολουθήσουν τα συγκεκριμένα μαθήματα;

Τα μαθήματα αφορούν όλες τις ηλικίες και προσαρμόζονται ανάλογα με τις εμπειρίες και τους στόχους του κάθε μαθητή. Τα δικά μας μουσικά ταξίδια δεν έχουν κοινή αφετηρία αλλά ούτε και κοινούς προορισμούς!

Ολοκληρώνοντας κάθε εκπαιδευτικό κύκλο ποιες είναι οι δυνατότητες πιστοποίησης;

Όσοι ενδιαφέρεστε για σπουδές στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, μπορείτε να προετοιμαστείτε εδώ κατάλληλα, δίνοντας ταυτόχρονα εξετάσεις στα μεγάλα Grades (6-8) και συλλέγοντας τους απαραίτητους πόντους UCAS. Αντίστοιχα, όσοι θελήσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ανώτερο επίπεδο, μπορούν μετά την απόκτηση των Grades να συνεχίσουν στα Επαγγελματικά Διπλώματα που προσφέρει το University of West London αποκτώντας ένα τίτλο με ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ.
Επαγγελματικά Διπλώματα:
♦ Diploma of the London College of Music (DipLCM)
♦ Associate of the London College of Music (ALCM)
♦ Licentiate of the London College of Music (LLCM)
♦ Fellow of the London College of Music (FLCM)

Είμαι κλασικός κιθαρίστας που θα ήθελε να ασχοληθεί με την τζαζ. Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε;

Απολύτως. Για έναν κλασικά εκπαιδευμένο κιθαρίστα είναι συχνά δύσκολο να προσεγγίσει την Jazz κιθάρα και τον αυτοσχεδιασμό και θα χαρώ να σας υποστηρίξω σε αυτήν την προσπάθεια.

Ακολουθηστε Μας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

elΕλληνικά

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Κάντε την εγγραφή σας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα μας, για προσφορές και δώρα. Επίσης θα μπορείτε να λαμβάνετε pdf αρχεία με επιπλέον υλικό από τα δωρεάν μαθήματα.

Η Εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία!